اگر به واژه داد و ستد توجه کنیم خواهیم دید که در مقابل دادن، ستادن قرار دارد. این رکن اصلی تجارت می باشد. در امتداد این جمله می توان اظهار داشت امر تجارت اطلاعات دادن صحیح به مشتری باعث است. در عین حال این کار باعث ستادن یا جلب اعتماد او برای خرید خواهد شد. حال با این مقدمه کوتاه توضیحات مختصری در مقاله پیش رو پیرامون اطلاع رسانی پیامکی و ارتباط بامشتری خواهیم داد. هدف ما در این مقاله بررسی مزایای استفاده از پیامک در برقراری ارتباط با مشتریان می باشد.
در دنیای رقابت های تجاری امروز یکی از راه های جذب و نگهداشتن مشتری برای هر شغل و یا مؤسسه خدماتی برقراری ارتباط صحیح و دادن اطلاعات موثق از سوی فروشنده به خریدار می باشد. این کار از طرق گوناگون امکان پذیر است. هر چند در گذشته از شیوه های سنتی استفاده می شد. مانند ارتباط و اطلاع رسانی کلامی و دهان به دهان! اما امروزه با ورود فناوری و ارتباطات به صحنه جامعه و تجارت نوع ارتباطات و اطلاع رسانی نیز متفاوت گردید. این ارتباط بین فروشنده و مشتری از طرق گوناگون صورت پذیرفته و می پذیرد که در مورد آن صحبت خواهیم کرد. در واقع هدف ما بررسی روند استفاده از پیامک در برقراری ارتباط با مشتریان و مزایای آن است.
همانگونه که گفتیم راه های ارتباطی مختلفی جهت اطلاع رسانی بین فروشنده و مشتریان قراردارد که عبارتند از:
قدیمی ترین شیوه اطلاع رسانی و ارتباط بین طرفین یک معامله همین نوع می باشد که طرفین به صورت رو در رو و مستقیم در مورد نوع کالا یا خدمات کیفیت و قیمت آن باهم صحبت خواهند کرد. قطعیت معامله اکثرا در همان موقع روشن خواهد گردید.
با ورود تلفن و عمومی شدن آن در سطح جامعه نوع دیگر از این ارتباط بین طرفین معامله مرسوم گردید که وسعت بیشتری داشت. خصوصا در امر خرید و فروش های عمده. آن هم اطلاع رسانی از طریق تلفن بود. در این نوع از اطلاع رسانی فروشنده کالا یا تولید کننده بوسیله تلفن به خریداران خود در تمام سطح شهر، استان و یا کشور از اجناس جدید و یا قیمت های به روز شده آن صحبت می کند. در این مورد به جذب مشتری و فروش کالای خود اقدام می کند. در بازار و کسب و کار این روش هنوز مرسوم می باشد. می توان نام بازاریابی تلفنی را بر آن گذاشت.
با توسعه علم فناوری و ارتباطات و اختراع تلفن همراه و اینترنت راه های نوین و به روزتری نیز به امر تجارت وارد گردید. این گزینه استفاده از اینترنت و پیامک در ارتباط با مشتری می باشد. استفاده از پیامک در برقراری ارتباط با مشتریان روز به روز جایگاه بیشتری پیدا کرده است.
این ارتباط با استفاده از برنامه ها و اپلیکیشن های اینترنتی مقدور می باشد. تولید کننده یا فروشنده کالا و خدمات از این طریق با مشتریان خود در هرسطح از جامعه می تواند مرتبط باشد. البته این نوع ارتباط مستلزم استفاده هر یک از طرفین معامله از اینترنت می باشد.
اما نوع دیگر که مقرون به صرفه تر است و گیرایی بیشتری دارد، ارتباط از طریق پیام کوتاه می باشد. در این روش فروشنده کالا یا خدمات از طریق ارسال پیامک تبلیغاتی با مشتریان خود در ارتباط خواهد بود. او در مورد کالا یا برنامه های فروش خود اطلاع رسانی می کند.
استفاده از پیامک مزایای بسیاری دارد که عبارتند از:
نکته پایانی این که اطلاع رسانی از هرنوع در صورتی مفید می باشد که مزاحمتی برای کاربر ایجاد نکند. ارسال کنندگان محترم پیامک حتما این مسئله را مد نظر بگیرند! مبادا کارشان نتیجه عکس دهد.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد