در دهه های گذشته برای اینکه نتیجه گیری صحیحی از ماوقع کار های علمی و یا صنعتی و یا غیره انجام پذیرد، احتیاج به یک پویش تحقیقی و نظر سنجی لازم شد. با این مقدمه کوتاه در مورد نظر سنجی های پژوهشی توضیحاتی خواهیم داد. هدف ما در این مقاله بررسی مزایای استفاده از پیام های اس ام اس در نظرسنجی های پژوهشی و جمع آوری داده ها می باشد.
همانگونه که گفتیم احتیاج به نظر سنجی از ملزومات اصلی و رایج در تحقیقات می باشد. در طول زمان این کار(نظرسنجی) به صورت های گوناگون انجام شده است که عبارتند از:
در این نوع نظر سنجی معمولا در جلسات و کنفرانس ها با موضوعات خاص در پایان از همه شرکت کنندگان تقاضا می شود نظرات خود را پیرامون سخنان مطرح شده اعلام و به نوعی در یک نظر سنجی شرکت کرده باشند.
در این نوع نظر سنجی ها از اشخاص مورد نظر خواسته می شود تا نظرات خود را پیرامون یک نظریه یا مقاله علمی به صورت مکتوب اعلام دارند. این نوع نظر سنجی بیشتر در سطح دانشگاه ها و از طرف هیئت امنا یا اساتید برگزار می شود. البته استفاده از پیام های اس ام اس در نظرسنجی های پژوهشی نیز در این گروه می تواند جای داشته باشد.
معمولا این نوع نظر سنجی توسط مسئولین یک شهر یا استان و یا کشوری برگزار می شود. این نوع نظر سنجی بستگی به اهمیت از طریق رسانه های جمعی برگزار و اکثرا به صورت چهار جوابی مطرح می شود. نوعی دیگر از نظرسنجی ها نیز ویژه برنامه های تلوزیونی یا رادیویی می باشد که در ایام خاص اجرا می گردد. این نوع نظر سنجی نیز به صورت تستی و چهار حوابی مطرح می گردد.
با ورود فناوری های جدید مانند اینترنت و تلفن همراه نوع نظر سنجی ها نیز متفاوت گردید و وسعت بیشتری یافت. این نوع نظر سنجی ها می تواند جنبه جهانی نیز داشته باشد. بدین معنی که امکان دارد یک مقاله پژوهشی در سایت یک دانشگاه بار گزاری گردد و از همه محققین و افراد صاحب نظر در سرتاسر دنیا خواسته شود تا دلایل علمی خود را مطرح کنند. این روش از نظر سنجی می تواند حتی باعث گردد که یک پژوهش علمی به چالش جدی کشیده شود و یا نقض هایی بر آن گرفته و موجب تغییر نظریه گردد. در این مسیر استفاده از پیام های اس ام اس در نظرسنجی های پژوهشی اهمیت زیادی پیدا می کند.
اما بهترین راه و مناسب ترین این شیوه های نظر سنجی از طریق پیامکی می باشد. یک مؤسسه علمی و یا آموزشی در پایان یک دوره علمی پژوهشی از کار آموزان و دانش آموختگان خود در مورد مباحث علمی مطرح شده نظر خواهی می کند که می تواند به دو صورت انجام پذیرد
بدین صورت که عقیده و نظر خود را در قالب پاسخ به یکی از سئوالات اعلام کنند.
نظر موافق یا مخالف ابراز کرده و بایستی نظر اصلی را با هماهنگی های لازم به صورت حضوری یا مقاله ارائه دهند.
از مزایای نظر سنجی پیامکی می توان به موارد زیر اشاره کرد.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که اعلام شود در هر نظر بایستی با جمع نظرات موافق و مخالف بررسی دقیقی انجام دهید. دلایل را به دور از احساسات بررسی کرده تا به دور از اغماض در آخر به هدف که ارائه پژوهشی علمی و دقیق میباشد دست یافته باشید. در این حالت است که استفاده از پیام های اس ام اس در نظرسنجی های پژوهشی مزایا و کاربرد خود را نشان خواهد داد.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد